CZ

Jouw voorspelling.
Haar oplossing.

CZ. Zorg die verder gaat

Data

Werken bij CZ is werken met betekenis: we doen alles voor zorg die verder gaat. Voor onze klanten, de zorgsector en voor de maatschappij als geheel. CZ werkt steeds meer data gedreven en is op het gebied van business intelligence en data volop in beweging.

Wij zijn echt de omslag aan het maken van een traditioneel verzekeringsbedrijf naar een datagedreven organisatie. Met data bij CZ draag je bij aan het verbeteren van diensten voor onze verzekerden.

Even voorstellen

Maak kennis met Fleur Hasaart, Manager Data bij CZ. Zij neemt je mee in haar mooie vakgebied. En zeg je innovatie, dan zeg je natuurlijk meteen Data!

Maud

Data translator

Als data translator zorgt Maud ervoor dat innovatieve technieken, zoals topic modelling en neurale netwerken, op de juiste manier worden ingezet.

Lees meer

Dave

Product owner dataplatform

Dave is de drijvende kracht achter het nieuwe dataplatform van CZ. Met dit platform kunnen we onze service verbeteren, makkelijker samenwerken met zorgverleners en toezichthouders, de data-architectuur vereenvoudigen en nog beter omgaan met privacy en informatiebeveiliging.

Lees meer

Suzan

Data Scientist

Data scientist Suzan kwam bij CZ als stagiaire. Nadat ze haar master afrondde, bleef ze hangen. Ze werkt nu onder meer aan een model dat fraude detecteert. Uitdagend en belangrijk werk.

Lees meer

René

Scrummaster

René werkt als scrum master voor 3 verschillende data-teams. Wat hem het meest bevalt aan CZ is de warme, menselijke cultuur. “Iedereen heeft hart voor de zaak.”

Lees meer

Stijn

Business domein architect

Business domein architect Stijn leert elke dag bij CZ. In de 7 jaar dat hij bij CZ werkt, heeft hij meerdere rollen gehad. Hij blijft zich ontwikkelen.

Lees meer

Robbin

Tech lead data platform

Tech lead data platform Robbin had veel ervaring met data voordat hij bij CZ kwam. Toch heeft hij enorm veel geleerd. “Gewoon, door nieuwe dingen te doen.”

Lees meer

Onze visie

Voor CZ is data essentieel om de strategische doelstellingen te behalen. Data helpt bijvoorbeeld bij het efficiënter maken van processen, het nemen van betere besluiten in de zorginkoop, het vaststellen van de premie en het opsporen van fraude. Daarbij werken we met een betrouwbaar dataplatform.

Verschillende onderdelen

Dataplatform
We realiseren een data lake platform om onze data toepassingen op een veilige en efficiënte, manier data schaalbaar en geautomatiseerd te kunnen aanbieden. Dit doen we in een team dat zowel zorgt voor het beheren als het beschikbaar stellen van nieuwe technologieën en data.

Self Service Analytics
We stellen onze collega's in staat om zelf meer waarde uit onze data te halen via ons centraal dataplatform. Dit doen we door het aanbieden van technologische oplossingen en te helpen met de juiste manier van werken en benodigde kennis.

Data science-projecten
We zetten onze data slim in door het maken van data science oplossingen, op basis van AI en Machine Learning technieken, waardoor we bijvoorbeeld een betere voorspelling kunnen doen waarover onze klanten bellen of hoe we onze zorginkoop beter kunnen laten aansluiten op de behoeftes van onze verzekerden.

Dave
“Ik maak deel uit van het leukste team.”
Dave, Product Owner

Business team Data

Onder afdeling data zijn de volgende teams bij CZ gepositioneerd:

  • Business Intelligence
  • Data Lake
  • Data Science
  • Data Management Office

Maar ook elders binnen CZ zijn er meerdere self service anaytics afdelingen en teams waar data- analisten werken. Data bij CZ doen we namelijk samen. De vragen van de business lossen we op binnen onze afdeling Data. Soms door zelf een dataproduct te maken, soms door het te laten maken binnen de business. Bij de afdeling Data zijn we daarmee bijna een soort in-house consultancy, gecentraliseerd in het bedrijf. Daarnaast zoeken we zelf ook proactief naar mogelijkheden die de services aan verzekerden en aan zorginstellingen verder verbeteren.

Recruiter Janneke

Benieuwd of CZ bij jou past?

Als IT'er kun je op diverse plekken binnen CZ aan de slag! Heb je vragen? Stuur onze Recruiter een WhatsAppje.

App met Janneke