“Als ik mensen kan helpen, heb ik een topdag.”

Medewerker debiteuren

Tim helpt klanten die om een of andere reden moeite hebben om hun maandpremie of een eigen bijdrage te betalen, of die in problemen komen met hun eigen risico.

“Betaalproblemen kunnen allerhande oorzaken hebben. Iemands bedrijf is bijvoorbeeld failliet gegaan, of zijn of haar partner is overleden. Daarom is het zo belangrijk om maatwerk te leveren. Gelukkig biedt CZ daar ook de mogelijkheden voor.”

 

“De klanten met wie ik contact heb, kunnen soms heel emotioneel zijn. Vaak hebben ze vervelende dingen meegemaakt. Sommigen huilen, anderen zijn boos. Het uitgangspunt is altijd simpel: ze moeten net als iedereen betalen. De uitdaging is om een oplossing op maat te vinden, zoals een betalingsregeling. We werken daarbij ook nauw samen met onder meer schuldhulpverleners en bewindvoerders. Het is fijn als het lukt, als je mensen een duwtje in de goede richting kunt geven.”

Tim

"De uitdaging is om een oplossing op maat te vinden, zoals een betalingsregeling."

Tim, Medewerker debiteuren

“CZ heeft geen winstoogmerk. Bonussen kennen we niet. We willen de zorg verder brengen. Of, in mijn geval, de zorgverzekering betaalbaar houden. Die maatschappelijke missie is voor mij heel belangrijk. Als ik mensen kan helpen, heb ik een topdag.”