CZ

“Bij CZ doen we niet aan ‘passend werk’, we zorgen voor een passende werkplek.”

Administratief medewerker en ergocoach

Na een operatie kan Luuk niet meer fulltime werken. Via de Participatiewet kwam hij bij CZ terecht. HIj houdt hij zich bezig met ziekenhuisdeclaraties en is ergocoach.​

Jaar lang revalideren

“Enkele jaren terug werden er tumoren in mijn ruggenmerg ontdekt. Tumoren die gelukkig verwijderd konden worden. Dat was een flinke operatie. De revalidatie duurde zeker een jaar. Vooraf vreesde ik voor een complete dwarslaesie. Maar ik heb geluk gehad. Ik kan gewoon lopen. Ik ben alleen iets eerder moe en heb voor lange afstanden een wandelstok nodig.”

 

“Na mijn revalidatie kreeg ik een indicatie voor de Wet Banenafspraak. Via het UWV kwam ik bij CZ terecht. Het is voor mij niet mogelijk om fulltime te werken. Voor veel werkgevers is dit een probleem, maar bij CZ hebben ze er nooit moeilijk over gedaan.”

Luuk
Je hoeft je hier geen moment te vervelen!
Luuk, Administratief medewerker en ergocoach

Opleiding tot Ergocoach

“Ik werk nu bij de afdeling Ziekenhuisdeclaraties. Het is administratief werk, en heel afwisselend. Daarnaast heb ik een opleiding tot ergocoach gedaan. Ik focus me op het voorkomen van klachten. Ik geef onder meer tips, onderzoek werkplekken, en zorg dat mensen de juiste bureaustoel krijgen.”

 

“Als ergocoach zie ik ook collega’s die, net als ikzelf een paar jaar terug, moeite hebben om meteen volledig mee te draaien. Maar met een paar aanpassingen aan hun werkplek kunnen ze vaak fantastisch werken. Bij CZ doen we niet aan ‘passend werk’, we zorgen voor een passende werkplek.”

 

Iedere dag leren

“Er zijn hier voor iedereen veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Ik heb meerdere opleidingen gevolgd. Als je aangeeft dat je iets wilt doen, is daar bijna altijd wel ruimte voor. Je hoeft je hier geen moment te vervelen!”

Het verhaal van Astrid

"Achter elke aanvraag voor een medisch hulpmiddel zit een mens met een verhaal. Een klant is meer dan een relatienummer."

Lees meer
Het verhaal van Astrid
App met Diante

Benieuwd of CZ bij jou past?

Als zorginkoper kun je op diverse plekken binnen CZ aan de slag! Heb je vragen? Stuur onze Recruiter Diante een WhatsAppje.

App met Diante