CZ

“Bij CZ vernieuw je niet alleen de zorg, maar ook jezelf."

Business intelligence specialist

Het mooist aan innovatie vindt business intelligence specialist Stijn dat je ook jezelf vernieuwt. Bij CZ leert hij elke dag. Zo nam hij onder meer het initiatief om aan de slag te gaan met visual analytics en met privacy.

Meer doen met data

“Ik werk nu ruim 4 jaar bij CZ. In mijn vorige baan reisde ik veel en daar had ik op een gegeven moment wel genoeg van. Ik wilde dichter bij mijn woonplaats Breda werken. Daarnaast wilde ik graag meer doen met data. CZ was ideaal: een werkgever in Brabant waar veel uitdagende datavraagstukken spelen.”

 

De juiste schaal

“Wat mooi is aan CZ, is dat je hier veel kunt bereiken. De organisatie is niet te groot als het gaat om het aantal medewerkers, en tegelijk heel groot als je kijkt naar de geldstromen en de hoeveelheid data die door het bedrijf gaat. Dat geeft je de mogelijkheid om als het ware je eigen specialisme te kiezen. Zo heb ik het initiatief genomen om iets te doen met visual analytics. En toen ik aangaf dat ik wel meer met privacy wilde doen, kreeg ik de ruimte om me daarin te verdiepen.”

Stijn
Het kennisniveau is hoog en je hebt hier veel inspirerende collega’s.
Stijn, Business intelligence specialist

Data ontsluiten

“CZ heeft enorm veel systemen die allemaal data produceren. Als business intelligence specialist zorg ik er samen met mijn collega’s voor dat die data op de juiste manier, en binnen de wettelijke kaders, worden opgeslagen in een data warehouse. En dat ze weer op de juiste manier worden ontsloten. Bijvoorbeeld voor managementrapportages die gebruikt worden bij het bepalen van de premies.”

 

Jezelf vernieuwen

“Bij CZ vernieuw je niet alleen de zorg, maar ook jezelf. Je krijgt hier de kans om jezelf te blijven ontwikkelen. Elke dag leer ik hier wel iets nieuws. Ik begon hier als ontwikkelaar. Daarna hield ik me meer bezig met solution architectuur. En nu maak ik zelfs deel uit van een groot upgradeproject. We gaan alle servers vervangen en wisselen van besturingssysteem. Ook zetten we alle data om. Dit moet voor onze klanten een enorme tijdwinst opleveren. Zo draait de batchverwerking in de toekomst slechts 6 uur in plaats van 24 uur.”

Innovatie leeft

“Innovatie is van groot belang voor de zorg. Als we continu op zoek blijven naar manieren om dingen slimmer en beter te organiseren, kunnen we de hele zorgketen verbeteren. Innovatie leeft dan ook echt binnen CZ. Er gebeuren heel veel interessante dingen. Het kennisniveau is hoog en je hebt hier veel inspirerende collega’s.”


Verdiepen en verbreden

“Innovatie wordt hier op veel manieren gestimuleerd. Zo mag je 10% van je tijd in innovatie stoppen. Dat doe je samen met je vakgenoten, in zogenaamde gildes. De transitie naar DevOps helpt daarentegen juist weer om verder te kijken dan je eigen vakgebied.”

Het verhaal van Sylber

Met innovatie helpt OutSystems developer Sylber de zorg. Het geeft hem een goed gevoel om bij te dragen aan een maatschappelijk belang.

Lees meer
Het verhaal van Sylber
App met Diante

Benieuwd of CZ bij jou past?

Als IT'er kun je op diverse plekken binnen CZ aan de slag! Heb je vragen? Stuur onze Recruiter Diante een WhatsAppje.

App met Diante