Concerninkoper

Concerninkoper, en deelnemer aan het Young Professional Programma

Als concerninkoper is Marit bezig met een mooi project: het sluiten van raamovereenkomsten met uitzendbureaus en het opzetten van een centraal gestuurd inhuurloket. Tegelijkertijd is ze deelnemer van het Young Professional Programma waardoor ze zich sneller en breder kan ontwikkelen.

 

Meteen geinteresseerd

“Werken bij een zorgverzekeraar stond al langer op mijn verlanglijst. Maar ik wilde na mijn master Health Economics, Policy & Law eerst meer ervaring opdoen. Ik werkte bij een gemeente toen ik op de site van CZ de vacature van concerninkoper zag die was gekoppeld aan het Young Professional Programma van CZ. Ik was meteen geïnteresseerd. De functie past prima bij mijn opleiding en het YP Programma zag ik als dé kans om mezelf breder te ontwikkelen.”

Warm bad

“Mijn eerste kennismaking met CZ  voelde als een warm bad. In een gemoedelijke en persoonlijke sfeer maakte ik in korte tijd indringend kennis met CZ door het ‘Beleef CZ’-event. Verder wordt je geschiktheid voor de functie getoetst in een assessment. Het duurde niet lang voor ik hoorde dat ik aan de slag kon. Een moment om even te vieren!”

 

Relevant voor de samenleving

“Inmiddels ben ik volop bezig en het bevalt me prima. Ik hou ervan om te werken bij een organisatie die relevant is voor de samenleving. Het gaat echt ergens over. En natuurlijk vind ik mijn baan leuk. Als concerninkoper sta je steeds weer voor nieuwe uitdagingen. Denk aan de wet- en regelgeving rondom datasecurity. Boeiend en afwisselend.”

 

De meerwaarde van het Young Professionals Programma

“In het YP-programma word je intensief begeleid door een mentor en een seniorspecialist die je helpen een topper in je vak te worden. Bovendien werk je met andere Young Professionals aan een divisie-overstijgende opdracht. Je werkt nauw samen in een groep leeftijdgenoten, bijna allemaal met een andere achtergrond. Je kijkt over de muren van je vak, daardoor ontwikkel je jezelf razendsnel in de breedte en leer je CZ tot in de haarvaten kennen.”

Sfeer

“Ik ben gevoelig voor sfeer, dus ook voor de sfeer op kantoor. En die is prima. Iedereen is toegankelijk, we gaan vriendschappelijk en collegiaal met elkaar om. Als je hier begint heb je talloze vragen. Gelukkig is iedereen bereid je te helpen. Wat ik ook fijn vind: het is heel goed mogelijk om ook thuis te werken en om je werkdag enigszins flexibel in te delen. Daardoor kun je genoeg tijd en aandacht besteden aan zowel je professionele als je privéleven.”