“Het meeste leer ik ‘on-the-job’. “

Developer

Carly begon bij CZ als klantenadviseur. Zij besloot zich om te scholen tot developer.

Van vrijetijdsmanagement tot ontwikkelaar

“Ik heb ooit vrijetijdsmanagement gestudeerd. Daarna was ik onder meer event manager in Suriname en wedding planner. Zo’n 4,5 jaar geleden ben ik bij CZ begonnen. Eerst als klantadviseur, daarna als medewerker Relatiebeheer Zorgverleners. In die functie was ik als ‘key user’ betrokken bij een ICT-project. Ik ontdekte toen dat ik het werk van het ontwikkelteam razend interessant vond. Dat wilde ik ook wel doen!”

 

Steun van mijn manager

“Mijn manager stond direct achter mij toen ik haar vertelde dat ik me wilde omscholen tot ontwikkelaar. Ik moest echter wel bewijzen dat ik het in me had. Kon ik het wel? Wist ik eigenlijk wel waar ik aan begon? Om dat te bewijzen heb ik uitgebreide testen en een assessment gedaan. Die gingen goed. Daarna ben ik mijn opleiding begonnen bij het ontwikkelteam waar ik al contact mee had gehad.“

 

Leren in de trein

“Ik werk in Tilburg maar woon in Goes. Dat betekent dat ik elke dag enkele uren in de trein zit. Die tijd gebruik ik om te studeren. Thuis hoef ik  eigenlijk niets meer te doen. Hoewel ik soms nog wel eens een avondje doorga omdat het zo interessant is. Maar het meeste leer ik  ‘on-the-job’.  Mijn teamleden zijn mijn docenten. Zij vangen me enorm goed op. Als ik een vraag heb, staat er altijd iemand klaar om me weer op weg te helpen.”

Carly

"Mijn manager stond direct achter mij toen ik vertelde dat ik me wilde omscholen tot ontwikkelaar."

Carly, Developer

Een klein, hecht team

“Een ontwikkelteam is een stuk kleiner dan de teams waarin ik in vorige functies werkte. Daardoor kun je snel schakelen. Als ik iets getest wil hebben, kan ik direct even naar de tester lopen. We werken volgens een scrum-methode. Dat is erg fijn. Je kunt snel bijsturen en het maakt het traject heel overzichtelijk. Ik kan ook direct aangeven als er iets is waar ik tegenaan loop.“

 

ICT voor zorg die verder gaat

“Als ICT’er draag je indirect zeker bij aan zorg die verder gaat. Je maakt immers de systemen waarmee je collega’s de zorg beter maken. Ik vind het fijn om bij een organisatie te werken met zo’n maatschappelijk doel. Mensen zijn vaak kritisch op zorgverzekeraars. Dat doet me soms wel een beetje pijn. Ik ben er trots op dat ik bij CZ werk en probeer mensen altijd te vertellen over het mooie werk dat we doen.”

 

CZ op je CV

“Ik denk dat het voor een ICT’er heel goed is om CZ op je CV te hebben staan.  Op ICT-gebied gebeurt hier enorm veel. Van websites en apps tot Big Data. ICT is nauw verweven met elk onderdeel van de organisatie.”

Werken als ICT-er bij CZ?

Van development tot informatieanalyse of applicatiebeheer. We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde specialisten.

lees meer over de ICT-functies