“Techniek gaat de zorg radicaal veranderen.”

Developer

Orla ontwikkelt onder meer applicaties die klanten helpen om nog betere keuzes te maken.

Van Cobol naar OutSystems

“Ik ben in 2012 bij CZ begonnen als Cobol-programmeur. 3 jaar geleden ben ik overgestapt naar OutSystems. Ik had het redelijk snel onder de knie. Binnen twee weken kun je de meeste eenvoudige dingen wel maken. Dan moet je alleen nog leren om góede programma’s te maken.”

 

Samenwerking

“Het leuke van OutSystems is dat je meteen resultaat hebt. In de tijd dat je vroeger een schematische weergave maakte en je plan probeerde uit te leggen, maak je nu gewoon een eerste versie. Dat maakt het stukken makkelijker om het er met de eindgebruiker over te hebben. De ontwikkeling van een applicatie wordt zo echt een samenwerking. “

 

Techniek en zorg

“Mijn afstudeeropdracht ging over techniek en zorg. Een razend interessant onderwerp. Er komt de komende jaren heel wat op ons af. Techniek gaat de zorg radicaal veranderen. Als zorgverzekeraar heeft CZ hierin een belangrijke rol. Ik vind het fijn dat ik hieraan kan bijdragen. Bijvoorbeeld met de ontwikkeling van applicaties die klanten helpen om de juiste keuzes te maken.”

 

De Zorgvinder

“Een van de mooiste projecten waaraan ik heb gewekt was de Zorgvinder. Dit is een online applicatie waarmee klanten een zorgverlener kunnen kiezen. Het ging hier echt om een front-endtoepassing. Het moest goed én duidelijk zijn. Alle informatie moest ontsloten worden op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. We deden dit project samen met de afdeling Zorg en met web-analisten. De samenwerking was erg leuk en leerzaam.”

Orla

"Het leuke van OutSystems is dat je meteen resultaat hebt."

Orla, Developer

Onderdeel van de CZ-familie

“Ik vind CZ een heel toegankelijke en gezellige organisatie. Je kunt iedereen aanspreken. En als je ergens over mee wilt denken, dan kan dat. Van nature ben ik nogal verlegen en terughoudend. Maar ik heb me vanaf dag één onderdeel gevoeld van de CZ-familie.“

 

Worden wat je wilt

“Bij CZ kun je jezelf ontwikkelen in de richting die jij wilt. Vaak kun je zelfs een heel andere kant op met je carrière. Je kunt hier echt worden wat je wilt. Zelf wil ik vooral een nog betere developer worden. In deeltijd doe ik nu een master Software Engineering. Eens per jaar bezoek ik een OutSystems-congres. En ik volg regelmatig een training. Misschien ga ik in de toekomst nog wel wat cursussen doen om meer te leren over coaching en begeleiding. Maar ik blijf me bezighouden met techniek.”

 

Innovatie

“CZ stimuleert innovatie. Maar de organisatie vindt het nog belangrijker om innovatie niet af te remmen. Vernieuwing is immers niet iets wat je zomaar kunt doen. Het is iets wat in mensen zit. De kunst is om ervoor te zorgen dat het eruit komt.”

Werken als ICT-er bij CZ?

Van development tot informatieanalyse of applicatiebeheer. We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde specialisten.

Lees meer over een ICT-functie