“Iedereen werkt samen aan hetzelfde doel: betere zorg.“

Digital designer

Als digital designer heeft Dirk een belangrijke rol in de digitale transformatie die we doormaken. Hij zorgt ervoor dat de klant in alles voorop staat.

Van stage tot baan

“Ik heb ICT en Media Design gestudeerd. Tijdens mijn studie vond ik een bijbaan bij CZ. Het werk sloot redelijk goed aan bij mijn opleiding en ik kon mijn tijd flexibel inrichten. Blijkbaar beviel het van twee kanten, want na mijn stage vroegen ze me om terug te komen.”

 

Young Professional Programma

 “CZ investeert veel in de ontwikkeling van medewerkers. Ik kan bijvoorbeeld naar conferenties in het buitenland. En ik neem deel aan het Young Professional Programma, een opleidingsprogramma van ongeveer 1,5 jaar voor een groep jonge collega’s. Voor mij is dit heel waardevol. Ik doe niet alleen veel kennis op, maar werk ook aan mijn persoonlijke vaardigheden. Zo helpt het programma me om een betere versie van mezelf te worden. Het Young Professional-programma houdt zowel voor mij als voor CZ een flinke commitment in. Ik stop er veel tijd en energie in, maar ik word ook tijdens werktijd vrijgesteld om te studeren. Ik krijg hulp van collega’s en verschillende managers stoppen er veel tijd in om ons te begeleiden.”

 

Meer dan een financiële instelling

“Ik had nooit gedacht dat het werk bij CZ zo divers en interessant zou zijn. Ik dacht eerst dat een zorgverzekeraar gewoon een grote financiële instelling was, zoals een bank. Maar CZ is zoveel meer! De zorgsector is enorm complex en wetgeving verandert doorlopend. Er is veel intelligentie nodig om de zorgkosten én daarmee de premies laag te houden.”

 

Eén gezamenlijk doel

“De sfeer is heel vriendelijk. Ook al heb ik nog weinig ervaring, toch word ik niet als junior behandeld. Je draait hier direct mee. Mensen nemen je serieus en staan open voor nieuwe inzichten die je meebrengt. Er is ook geen sprake van competitie; iedereen werkt samen aan hetzelfde doel: zorg die verder gaat.“

 

Een maatschappelijke missie

“Als ik kan kiezen tussen CZ of een commercieel bedrijf, dan kies ik CZ. Het is voor mij nooit een must geweest om bij een non-profit te werken, maar de maatschappelijke missie van CZ geeft me wel extra motivatie. Ik heb ook echt het gevoel dat ik bijdraag aan betere zorg. Bijvoorbeeld door de toegankelijkheid van de CZ-websites te verhogen voor mensen met een beperking. Dat maakt de zorg voor deze groep mensen beter.”

Dirk

"“Ik zet Design thinking binnen de organisatie op de kaart.”"

Dirk, Digital designer

Design Thinking

“De digitale transformatie van CZ is een continu proces. Het is mijn rol om de klant centraal te zetten. Dat doe ik onder meer door, samen met collega‘s van andere afdelingen, de ‘Design thinking methodiek’ binnen de organisatie op de kaart te zetten. Deze methode geeft handvatten om nog beter in te spelen op de wensen en behoeften van klanten. Dat past heel goed bij een non-profitorganisatie als CZ.“

 

Afwisselend en innovatief

“User experience design is bij CZ niet alleen met pixels schuiven op een website. Ik houd me bijvoorbeeld ook bezig met de invulling van een process flow. Ik denk mee met mijn collega’s van Marketing over nieuwe concepten, zoals een platform waarmee we mantelzorgers helpen. En ik geef workshops over Design Thinking aan andere afdelingen. De afwisseling in het werk is erg leuk. Daarnaast kan ik hier in nieuwe ontwikkelingen duiken. We zijn nu bijvoorbeeld druk bezig met spraakgestuurde interfaces met Natural-language processing. Daarmee zijn we echt innovatief bezig.”

Lees ook het hele verhaal van Nour

Met de applicaties die hij ontwikkelt, innoveert Outsystems developer Nour Maybar de sector. "We maken bijvoorbeeld interfaces die klanten meer inzicht geven."

Lees meer over zijn uitdagende werk