CZ

“Docker zorgt voor meer uniformiteit in de hele OTAP-keten.”

Docker houdt een compleet nieuwe benadering in van applicatievirtualisatie. Sinds een jaar werkt CZ met dit softwareplatform. Infrastructuurspecialist Erik is een van de pioniers.

Een eerste project

“Ik had al heel lang interesse in Docker. En sinds een jaar zijn we er bij CZ serieus mee aan de slag gegaan. Dit is echt een onderdeel van de digitale transformatie die wij nu doormaken. De organisatie verwacht een kortere time-to-market. Docker maakt dit mogelijk. Samen met enkele collega’s ben ik nu een paar maanden bezig met het eerste grote project op dit platform. Daarbij werken we nauw samen met de externe leverancier van de applicatie. We hanteren een kort-cyclische werkwijze: stap voor stap voegen we nieuwe functionaliteiten toe. Dat gaat heel makkelijk met Docker. “

Meer uniformiteit

“Het grote voordeel van Docker? Het zorgt voor meer uniformiteit in de hele OTAP-keten. In de oude situatie had je nog weleens kleine verschillen tussen de acceptatie- en de productie-omgeving. Dat komt nu niet meer voor. Dat zorgt ervoor dat je minder fouten maakt en dat de time-to-market wordt verkort.”

Meer samenwerking

“Ik werk nu 6 jaar bij CZ. De eerste jaren hield ik me vooral bezig met het ‘ouderwetse handwerk’: het beheer van de hypervisor, de storage en de back-up. De laatste jaren zien we de werkzaamheden verschuiven. We zitten steeds minder in ‘silo’s’ en gaan meer werken volgens de devops-methode. Als infrastructuurspecialist zit ik nu regelmatig met technisch applicatiebeheerders en developers aan tafel. Docker faciliteert die beweging.  Ik ben nu meer met automatisering bezig en werk nauwer samen met andere IT-disciplines.  Persoonlijk vind ik dat heel leuk. De IT’er die we in de toekomst zoeken, is ook een ander persoon. Enerzijds een specialist in zijn of haar vakgebied, anderzijds ook in groeiende mate een generalist.”

Automatisering

“We zijn nu bezig om containers geautomatiseerd op te leveren. Van het ophalen van de applicatie bij de externe partij tot de deployment. Docker leent zich heel erg voor dit soort automatisering. Daardoor hoef ik me steeds minder bezig te houden met herhalende werkzaamheden en kan ik me op leukere dingen richten.”

De nieuwe standaard

Arno
Ik verwacht dat Docker VMware zal vervangen als de nieuwe standaard voor virtualisatie. Docker is gewoon veel beter in continuous integration en deployment.
Arno, Developer

Kansen om je stempel te drukken

 “Het is een interessante tijd om bij CZ te werken. We zijn met veel innovatieve trajecten bezig. Als IT’er ben je heel autonoom. Je hebt veel kansen om zaken in gang te zetten, om je stempel te drukken. Er zijn weinig andere bedrijven waar je dat bij ziet. Hier ben je echt regisseur van je eigen carrière.”

Het verhaal van Wout

Omnichannel workflow is een van de grootste ICT-projecten bij CZ. Outsystems ontwikkelaar Wout Peters is een van de vele ICT collega’s die zich met dit project bezighoudt.

Lees meer
Het verhaal van Wout

Mis jouw droombaan niet!

Is bij CZ werken echt iets voor jou?

  • Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwe vacatures
  • Ontvang vacatures die altijd bij jou passen
  • Bepaal zelf de frequentie
Meld je aan!
App met Diante

Benieuwd of CZ bij jou past?

Als zorginkoper kun je op diverse plekken binnen CZ aan de slag! Heb je vragen? Stuur onze Recruiter Diante een WhatsAppje.

App met Diante