CZ

"Voor accountants is CZ een unieke organisatie"

Accountant Els helpt haar collega’s van de IAD om hun kennis op peil te houden.

“Het is mijn verantwoordelijkheid de veranderingen in wet- en regelgeving in kaart te brengen. En samen met collega’s te vertalen naar onze interne audits en het kwaliteitssysteem van de afdeling. Wat zijn relevante ontwikkelingen op accountancygebied? En wat zijn de gevolgen voor onze werkzaamheden? Dat is een uitdagende klus, want de accountancy en de zorg zijn continu in ontwikkeling. Het is enorm leuk en afwisselend werk. Je zorgt er niet alleen voor dat collega’s op de hoogte zijn van alle wijzigingen, maar dat ze deze ook kunnen meenemen in de audits. Dat betekent veel met mensen praten, veel samenwerken.”


“Als interne auditor kun je veel voor de organisatie betekenen doordat je dagelijks je expertise in kan zetten. De audits zijn heel breed; het gaat niet alleen over cijfers. Je ziet de hele organisatie, je praat met veel verschillende collega’s van andere afdelingen en je mag over veel zaken meedenken. Voor accountants is CZ overigens een unieke organisatie. Veel controlewerkzaamheden doen we in eigen huis. We hebben van de toezichthouder Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) toestemming om de certificering voor alle gegevensaanleveringen zelfstandig te verrichten.”

Els
De audits zijn heel breed; het gaat niet alleen over cijfers.
Els, Vaktechnisch auditor

“Ik ben er vooral heel trots op om voor CZ te werken vanwege het menselijke aspect. CZ is een organisatie die oog heeft voor de verzekerde. Als interne auditor draag ik indirect bij aan zorg die verder gaat. We kijken continu of we zaken beter en efficiënter kunnen organiseren. Als de processen beter zijn, blijft er meer geld over zorg.”

App met Diante

Benieuwd of CZ bij jou past?

Ook als auditor kun je op diverse plekken binnen CZ aan de slag! Heb je vragen? Stuur onze Recruiter Diante een WhatsAppje.

App met Diante