CZ

“Met ons data lake lopen we voor de troepen uit."

Dave is de drijvende kracht achter het nieuwe data lake van CZ. Hiermee kan CZ de service aan klanten verbeteren, geld besparen en nog beter omgaan met privacy en veiligheid. Dave ervaart CZ als een innovatieve en daadkrachtige organisatie.

Datagedreven

“Ik stelde voor om een data lake op te zetten. Dat plan had CZ al eerder maar er was nooit iets mee gebeurd. Toen ik het met onze CIO besprak hoe CZ dat zou kunnen aanpakken, was zijn antwoord simpel: "jij hebt er goede ideeën over, kom het maar doen.”


Van theorie naar praktijk

“Waarom ik me ooit op data gestort heb? Ik heb een wiskundige achtergrond. Leuk werk, maar regelmatig had ik het gevoel dat ik gewoon het zoveelste model aan het produceren was. In de praktijk gebeurde er vaak niet veel met mijn werk omdat de datalogistiek op vele plekken zo slecht was. Op een gegeven moment bedacht ik om me dan maar op data te richten.”

Dave
Als je bij CZ aan de slag gaat, kom je in een organisatie waar heel veel gebeurt.
Dave, Programmamanager

Het belang van innovatie

“Innovatie is van zeer groot belang voor de zorg, niet alleen om de kosten van de zorg onder controle te houden, maar ook om de service te verbeteren. CZ  wil graag een regierol hebben. Dat kan alleen als je IT en je data top zijn. Met een data lake leveren we hier een belangrijke bijdrage aan.”


Voor de troepen uit

“Het data lake bij CZ is een innovatief dataplatform waar grote hoeveelheden data centraal worden opgeslagen. Bekende online bedrijven en nieuwe fintechs zijn hier al een tijdje mee bezig. Voor bedrijven als CZ is het nog vrij onontgonnen gebied. Wat dat betreft loopt CZ wat voor de troepen uit. We zijn op meerdere gebieden innovatief bezig. We verplaatsen bijvoorbeeld steeds meer van onze IT naar de cloud, waarbij veel nieuwe technieken komen kijken.”

 

Veel voordelen

“Voor CZ heeft een data lake verschillende voordelen. Allereerst gaat het ons helpen om de service aan klanten beter en vooral persoonlijker te maken. Hiervoor is het namelijk cruciaal dat we actuele data uit meerdere bronnen hebben. Daarnaast bespaart een data lake geld omdat we het data-landschap eenvoudiger inrichten, met technologie die meer kostenefficiënt is. En tot slot wordt het makkelijker om verantwoord met data om te gaan. Security en privacy zijn speerpunten voor CZ.”

Een innovatief bedrijf

“Als zorgverzekeraar heeft CZ misschien een wat stoffig imago. Ik werk nu 1,5 jaar bij CZ en ik ervaar het juist als een heel innovatief bedrijf. CZ is continu op zoek naar nieuwe technieken en methodes om de service te verbeteren en de zorg verder te brengen. Het spanningsveld tussen betrouwbaarheid en vernieuwingsdrang is enorm spannend. Het gaat niet altijd snel maar er worden echt grote stappen gezet.”


Daadkracht

“Als je bij CZ aan de slag gaat, kom je terecht in een organisatie waar heel veel gebeurt. Een organisatie waar je bijdraagt aan innovatie en waar je jezelf ontwikkelt. Ik ervaar CZ ook als een heel daadkrachtig bedrijf. Een jaar geleden schreef ik een plan voor een data lake. Nu staat er al een heel scrumteam dat hiermee aan het werk is.”

 

Het verhaal van Maud

Maud is de schakel tussen het data science team van CZ en de business. Ze zorgt ervoor dat innovatieve technieken op de juiste manier worden ingezet.

Lees meer
Het verhaal van Maud
App met Diante

Benieuwd of CZ bij jou past?

Als IT'er kun je op diverse plekken binnen CZ aan de slag! Heb je vragen? Stuur onze Recruiter Diante een WhatsAppje.

App met Diante