“Innovatie wordt hier heel serieus genomen.”

Projectmanager

Projectmanager Rob van Aerle kijkt hoe we meer in de cloud kunnen doen zonder concessies te doen aan privacy en compliance.

Sneller en flexibeler

“Ik houd me met meerdere projecten bezig, maar het belangrijkste project is toch wel ‘de nieuwe digitale werkplek’. Het is de bedoeling dat we van een centrale Citrix-omgeving zoveel mogelijk overgaan naar cloudoplossingen op basis van Microsoft Office 365. De huidige omgeving heeft voor gebruikers veel nadelen. Vooral de snelheid is een veelgehoorde ergernis. Door meer in de cloud te werken, zou alles sneller en flexibeler moeten worden. Ook wordt samenwerken dan makkelijker.”

Security staat voorop

“Werken in de cloud heeft natuurlijk ook risico’s. En als zorgverzekeraar moet CZ aan de hoogste eisen voldoen. Security en compliance staan voorop. Fouten mogen gewoonweg niet voorkomen. Denk alleen al aan het belang van privacy. Uiteindelijk willen we zoveel mogelijk in de cloud doen. Maar we zijn voorzichtig en zoeken continu naar manieren om de veiligheid te waarborgen en te verhogen. Zo gaan we de aankomende tijd onderzoek doen naar een automatisch dataclassificatie systeem, dat ingrijpt als er gevoelige data wordt gedeeld.”

Rob

"De rol van technisch beheer wordt steeds meer regisserend en functioneel."

Rob, Projectmanager

Dichter op de business

“CZ zit in een transitieperiode, waarin de rol van technisch beheer verandert. Die wordt steeds meer regisserend en functioneel. Als technisch beheerder kom je dichter op de business te zitten. Dat vraagt wel iets anders van mensen. Je hebt niet alleen een faciliterende rol, maar er wordt ook verwacht dat je proactief meedenkt. Het leuke daaraan is dat je werk elke dag anders is. Het ene moment ben je aan het sleutelen aan een oplossing, het andere moment ben je weer aan het sparren met een groep gebruikers.”

Een spannende tijd

“Ik verwacht dat CZ over 5 jaar een flinke omslag heeft gemaakt. Op alle vlakken wordt de organisatie meer servicegericht. Op ICT-gebied speelt er veel. Van big data en artificial intelligence tot clouddiensten. Ik denk dat het hier spannender is dan veel mensen denken. CZ is zeker geen oubollig, grijs bedrijf. Eerder het tegenovergestelde.”

Veel mogelijkheden om je te ontwikkelen

“Ik werk hier nu 3 jaar. In die tijd ben ik flink gegroeid. Ik ben hier begonnen als technisch beheerder en heb toen de overgang gemaakt naar projectmanager. Ik ben nu verantwoordelijk voor team-overstijgende projecten binnen ICT. CZ stimuleert ontwikkeling en biedt je alle mogelijkheden. Als je iets wilt bereiken, dan kan er hier echt heel veel.”

Lees ook het hele verhaal van Joris

“Ik heb jarenlang bij een grote consultancyfirma gewerkt. Daar kreeg ik steeds meer managementtaken. Niet bepaald iets wat mij energie geeft. Ik wilde weer met mijn voeten in de klei staan, dingen maken. En dan het liefst bij een organisatie met een maatschappelijke taak.

Lees meer