CZ

“Ik ben er trots op om hier te werken.”

Als applicatiebeheerder zorgt Annemieke ervoor dat onze collega’s beter kunnen werken.

Een breed scala aan applicaties

“Mijn afdeling beheert veel verschillende, vaak grote applicaties. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat de performance en beschikbaarheid optimaal zijn. Ik houd me bezig met een breed scala aan applicaties, van SharePoint tot Microsoft Exchange en Outlook. Het werk is voor een gedeelte reactief, waarbij ik gebruikers help als iets niet werkt. Het is soms echt een puzzel om te achterhalen waar de oorzaak zit. Dat vind ik erg interessant. Daarnaast zorgen we er ook voor dat applicaties up-to-date blijven en dat ze op de juiste manier geconfigureerd zijn.”

 

SharePoint

“Ik werk regelmatig met SharePoint. Hierbij kun je denken aan het inrichten van nieuwe oplossingen en toepassen van features. Ik werk daarbij veel samen met de functioneel beheerder.” 

 

Een andere kant op

“Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd en een master Business Information Management gedaan. Daarna ben ik aan de slag gegaan bij een klein softwarebedrijf. Mijn werk daar paste steeds minder bij mijn interesses. Ik heb me toen afgevraagd wat ik echt wilde. Dat was een hele andere kant op: verder richting ICT. CZ gaf me die kans. Ik moest natuurlijk wel hard leren, maar dat had ik er graag voor over. Ik ben van nature dan ook heel leergierig. De afwisseling in mijn werk zorgt ervoor dat ik nog elke dag leer.”

Annemieke
CZ gaat de komende jaren steeds meer applicaties online gebruiken.
Annemieke, Technisch applicatiebeheerder

Lean Black Belt-training

“Ontwikkeling wordt hier enorm gestimuleerd. Je kunt hier certificaten behalen en je CV echt verrijken. Als je een cursus wilt doen, kan dat bijna altijd. Als het maar relevant is voor je werk of je persoonlijke ontwikkeling. Ik volg regelmatig opleidingen, op het gebied van applicaties maar ook om mijn kennis te verbreden. Zo heb ik een Lean Black Belt-training gedaan en ben ik nu bezig met een Scrum-opleiding. Dat zal binnenkort van pas komen. Voor enkele specifieke applicaties gaan we dan volgens de DevOps-methode werken.“

 

Van beheer naar regie

“CZ gaat de komende jaren steeds meer applicaties online gebruiken. Dat betekent dat mijn rol verandert van applicatiebeheer naar regie. Mijn functie wordt dan strategischer. Ik zal misschien meer moeten overleggen met leveranciers en met de business. Mijn achtergrond in business management information komt dan zeker goed van pas. Hoewel ik echt voor ICT heb gekozen, zou ik het leuk vinden als ik me in de toekomst meer met de business kan bezighouden.”

 

Het gaat om mensen

“Bij CZ beseffen we ons heel goed dat het om mensen draait. Dat we veel aandacht besteden aan security is dan ook vanzelfsprekend. We werken toch met gevoelige gegevens van verzekerden.”

 

Betere zorg

“De maatschappelijke missie van CZ spreekt me erg aan en ik ben er trots op om hier te werken. In mijn functie draag ik natuurlijk niet direct bij aan zorg die verder gaat, maar wel indirect. Door ervoor te zorgen dat mijn collega’s hun werk goed kunnen doen.”  

Het verhaal van Tamim

“CZ is druk bezig om haar applicaties, infrastructuur en werkwijzen te stroomlijnen," vertelt netwerkinfrastructuur-specialist Tamim Razawi. "Het is ontzettend mooi om hieraan te mogen meewerken."

Lees meer
Het verhaal van Tamim
App met Diante

Benieuwd of CZ bij jou past?

Als zorginkoper kun je op diverse plekken binnen CZ aan de slag! Heb je vragen? Stuur onze Recruiter Diante een WhatsAppje.

App met Diante