CZ

“Je krijgt hier veel verantwoordelijkheid en vrijheid.”

Technisch applicatiespecialist

Technisch applicatiespecialist Edwin werkt sinds kort in een DevOps-team. “Dat betekent dat je verder dan je eigen vakgebied moet kijken”

Een flexibele organisatie

“Ik werk hier sinds 2006. In die tijd heb ik CZ altijd als heel flexibel ervaren. Wil je een dagje thuiswerken, dan is dat bijvoorbeeld geen probleem. Je krijgt hier veel verantwoordelijkheid en vrijheid. En er zijn legio ontwikkelmogelijkheden. Als technisch applicatiespecialist lever ik niet altijd een directe bijdrage aan de zorg. Maar als ik in de media zie wat CZ doet om de zorg te verbeteren, dan ben ik wel trots.”

 

Nieuwe applicaties, nieuwe uitdagingen

“Wat mij het meest trekt aan mijn werk, is het technische aspect. De bits en de bytes. Je bent continu aan het leren in dit vak. Steeds weer krijg je met nieuwe omgevingen, nieuwe applicaties en nieuwe uitdagingen te maken. Nu wordt phishing bijvoorbeeld een steeds groter probleem. Wij proberen applicaties zo in te richten dat we zulk misbruik zoveel mogelijk tegengaan.”

Edwin
Ik ben niet meer alleen technisch bezig, maar denk ook na over de functionele kant
Edwin, Technisch applicatiespecialist

Niet meer alleen technisch

“Een tijdje geleden zijn we gaan experimenteren met DevOps-teams. Het CRM Zakelijk-team, waar ik deel van uitmaak, was de eerste die werd opgericht. In zo’n team werk je nauw samen met andere disciplines. Dat betekent ook dat je verder dan je eigen vakgebied moet kijken. Ik ben nu niet meer alleen technisch bezig, maar denk ook na over de functionele kant. Ik kan bepaalde test-werkzaamheden uitvoeren en ik programmeer sinds kort. Erg leuk! Het grote voordeel van de DevOps-methode is dat het de time-to-market van een nieuwe applicatie of functionaliteit enorm verkort. Je kunt veel sneller waarde voor de interne of externe klant genereren. Dat bespaart soms dagen of zelfs weken.”

Het werk van morgen

“Nu ik volgens de DevOps-methode werk, zit ik veel dieper in één applicatie. Dat kostte wel even moeite. Je hebt alle ins en outs van een applicatie nu eenmaal niet in een weekje geleerd. In de toekomst zal er binnen CZ steeds meer met de DevOps-methode worden gewerkt. Van werknemers vraagt dat wel wat flexibiliteit. Het werk van morgen is anders dan het werk van nu. Daar moet je klaar voor zijn. CZ helpt je met alle nodige opleidingen en trainingen.”

Het begin van een ontwikkeling

“Voor mijn gevoel staat CZ nog maar aan het begin van een digitale transformatie.  Die ontwikkeling kan nog alle kanten op. Maar hoe het ook uitpakt, ik denk dat we over een paar jaar veel meer samen zullen werken. Voorheen waren heel veel functies gescheiden. Door samen op te trekken, krijg je in kortere tijd meer voor elkaar.”

Het verhaal van Paul

“Bij een ICT-bedrijf leerde ik programmeren. Daarna ben ik business analist geworden bij Achmea. Bij CZ doe ik nu ongeveer hetzelfde, alleen dan meer op strategisch niveau.”

Lees meer
Het verhaal van Paul
App met Diante

Benieuwd of CZ bij jou past?

Als zorginkoper kun je op diverse plekken binnen CZ aan de slag! Heb je vragen? Stuur onze Recruiter Diante een WhatsAppje.

App met Diante