CZ

Jouw rekenwerk.
Zijn premie.

CZ. Zorg die verder gaat

Finance

Bij CZ gaat het om grote getallen. Onze omzet in 2020 bedroeg € 11,07 miljard. Het is belangrijk dat we financieel in control zijn. We nemen geen onverantwoorde risico's, hebben onze reserves op orde en houden de beheerskosten laag. Zo kunnen we van iedere euro premie 97 cent besteden aan zorg. Als financial lever jij daar een belangrijke bijdrage aan.

Werken bij CZ is: het management scherp houden

Uitdagingen

De zorg is continu in beweging en dat geldt ook voor de financiele wereld. Als financial bij CZ opereer je dan ook in een spannend speelveld. Toezichthouders als DNB, AFM, de Autoriteit Persoonsgegevens en de NZA stellen steeds strengere eisen aan zorgverzekeraars. De uitdaging is om te laten zien dat we aantoonbaar ‘in control’ zijn en om dat zo efficiënt mogelijk te doen. Een andere opgave is de verkorting van doorlooptijden. Betalingen moeten sneller en informatie moet eerder beschikbaar zijn.

De divisie Financiën

De divisie Financiën zorgt voor een stabiele basis. We verzorgen de gehele administratie van CZ. Maar we bieden ook diensten zoals het Actuariaat, Vermogensbeheer, Inkoop en de Facilitaire Dienst.

De divisie Financiën

Meer in minder tijd

Toezichthouders vragen steeds meer informatie en zekerheid van zorgverzekeraars. Dat maakt rapportages steeds complexer. Daarnaast is een grote behoefte om sneller te rapporteren. Dat heeft grote gevolgen voor de administratie en controle van CZ.

Interne Auditdienst

De Interne Auditdienst (IAD) is er om de Raad van Bestuur de aanvullende zekerheid te geven dat het ons interne beheersysteem goed functioneert. Halen we de strategische doelen? Geven de jaarrekeningen een getrouw beeld van de organisatie? Voldoen we aan alle wet- en regelgeving? Zijn we in control op onze automatisering? We zijn op zoek naar hoog gekwalificeerde, multidisciplinair ingestelde auditors om deze vragen te beantwoorden. Zowel op het gebied van IT als operational en financial audit. Daarbij streven we naar 'single audit reviews'.

Governance Risk & Compliance (GRC)

Deze divisie houdt zich bezig met risk, compliance en governance. We stellen bedrijfsplannen en rapportages op die inzicht geven in de ontwikkelingen van kapitaal en resultaat. We bevorderen de naleving van wet- en regelgeving. Het doel is om risico’s te helpen managen door niet alleen bedreigingen te zien maar ook kansen. Door de toegenomen aandacht voor bijvoorbeeld kapitaal, solvabiliteitseis, risico’s en privacy bij financiële instellingen en de verscherpte regelgeving, is deze afdeling belangrijker dan ooit. Daarnaast helpen we de Raad van Bestuur bij het bewaken van (strategische) doelen en bij de vaststelling van de premie; een moeilijke afweging tussen het inzetten van reserves en de stabiliteit van de premie voor de lange termijn. Op deze afdeling kun je onder andere aan de slag als business controller, risk officer en compliance officer.

Kennis delen

We delen onze vaktechnische kennis graag. Onze accountants zijn betrokken bij diverse interne én externe projecten. Onder meer van Zorgverzekeraars Nederland, het NBA-Lio en het Instituut voor Internal Auditors (IIA).

Eigen Academy

Wij vinden het belangrijk dat jij je talent verder kan ontwikkelen. We hebben een eigen IAD Academy. Diverse postdoctorale opleidingen staan tot je beschikking, of je nu controller of intern accountant wil worden.

Eigen Academy
Els
Ik ben trots om hier te werken vanwege het menselijke aspect. CZ is een organisatie die oog heeft voor de verzekerde.
Els, vaktechnisch auditor

Interessante projecten:

  • Process mining: de IAD onderzoekt hoe we rechtstreeks vanuit de enorme hoeveelheden data uit onze systemen het werkelijke procesverloop reconstrueren, waardoor we de auditaanpak innoveren en de organisatie nieuwe inzichten geven en minder hoeven te belasten.
  • Implementatie Accounting Hub: deze tool zet de business events van alle divisies om in financiele informatie. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit en lagere kosten.

Daarnaast heeft CZ in 2021 de Protiviti Internal Audit Innovation Award gewonnen! Meer lezen kan op: CZ wint Protiviti Internal Audit Innovation Award 2021

Protiviti Internal Audit Innovation Award 2021
Protiviti Internal Audit Innovation Award 2021

Ontmoet je collega's

We kunnen je veel over onze organisatie vertellen, maar je toekomstige collega's kunnen dat veel beter. Zij weten als geen ander hoe het is om voor CZ te werken. Lees hun verhalen hier.

Renate

Manager

Renate helpt onze organisatie met bedrijfseconomisch advies en een kritische blik.

Lees meer

Ruud

Manager Declaratieverwerking

Met innovatieve technieken als process mining verbetert Ruud ons declaratieproces.

Lees meer

Els

Vaktechnisch auditor

Accountant Els helpt haar collega’s van de IAD om hun kennis op peil te houden.

Lees meer
Recruiter Robert

Benieuwd of CZ bij jou past?

Binnen het vakgebied Finance kun je op diverse plekken binnen CZ aan de slag! Heb je vragen? Stuur onze Recruiter een WhatsAppje.

App met Robert

Mis jouw droombaan niet!

Is bij CZ werken echt iets voor jou?

  • Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwe vacatures
  • Ontvang vacatures die altijd bij jou passen
  • Bepaal zelf de frequentie
Meld je aan!