Vacatures 14

Sollicitatieprocedure

1. Het eerste gesprek

Als de interesse wederzijds is, nodigen we je uit voor een gesprek. Zo niet, dan laten we je dat ook zo snel mogelijk weten. Smaakt het gesprek naar meer? Dan plannen we snel een tweede gesprek in. We kunnen je dan ook vragen om deel te nemen aan een online assessment  of een dag assessment.


2. Testen

Online assessment

We vragen je om een online persoonlijkheidstest te maken wat zowel CZ als jou nog meer inzicht geeft over in hoeverre jij, de functie en CZ als organisatie bij elkaar passen. De kernwaarden van CZ, verantwoordelijk, betekenisvol en daadkrachtig, staan hierbij centraal.

Je kunt dit assessment vanuit huis maken. Hoe kun jij je het beste voorbereiden? Door uitgerust aan de vragenlijst te beginnen en op een rustige plek te gaan zitten. Na afronding heb je direct inzage in het rapport waarbij je gevraagd wordt om CZ wel of geen toestemming te geven voor inzage en gebruik in de sollicitatieprocedure. Bij toestemming wordt het rapport in een volgend gesprek met je doorgenomen en verder besproken.

Het rapport wordt binnen vier weken na afronding van jouw sollicitatie verwijderd. Ongeacht of je in dienst komt of niet. Dit geldt zowel als je in dienst komt en ook als je  niet in dienst komt. Als je wilt dat het rapport eerder wordt verwijderd, dan kun je dit uiteraard laten weten.
 

Dag-assessment

Bij een aantal specifieke functies willen we nog meer inzicht in je gedrag en je competenties hebben. Dan zetten we een dag-assessment in. Gedurende de assessment dag maak je een aantal intellectuele capaciteitentests en een aantal persoonlijkheidsvragenlijsten. Daarnaast vinden verschillende interviews plaats met een arbeids- en organisatiepsycholoog, aangevuld met praktijksimulaties en/of rollenspel, toegespitst op de functie.   

Het dag assessment biedt via een objectieve meting inzicht in intellectuele capaciteiten en persoonlijkheidskenmerken van jou als potentiële nieuwe werknemer. De match van jou als kandidaat met de functie en CZ staat centraal.

Resultaat: je ontdekt (verborgen) talenten, valkuilen en ontwikkelpunten en met deze informatie wordt een verwachting vastgesteld van succes in de functie en bij CZ. De objectieve informatie vermindert 'blinde vlekken' en vergroot het inzicht: nodig voor een juist besluit.

Daarnaast legt het bij een match de basis voor ontwikkeling en duurzame samenwerking

Na afronding van het assessment ontvang je een rapport van het assessmentbureau voorzien van een advies over wel/geen match met de functie en CZ. Alleen met jouw goedkeuring kan CZ dit rapport inzien en verder gebruiken en met je bespreken in de sollicitatieprocedure.

Het rapport wordt binnen vier weken na afronding van jouw sollicitatie verwijderd. Ongeacht of je in dienst komt of niet. Als je wilt dat het rapport eerder wordt verwijderd, dan kun je dit uiteraard laten weten.

Voor een zo juist mogelijk beeld is het belangrijk dat je uitgerust aan het assessment begint, wees vooral jezelf.

 

Taaltoets

We streven naar een optimale dienstverlening voor onze klanten. Daarom stellen we hoge eisen aan je schriftelijke vaardigheden. Die testen we met deze toets. De uitslag telt mee bij de keuze of we met je verder gaan.

 

3. Tweede gesprek

De resultaten van je assessment en je taaltoets nemen we mee in het tweede gesprek. We gaan dan ook dieper in op de functie en jouw rol binnen de organisatie.

 

4. Derde gesprek

Meestal zijn twee gesprekken voldoende. In het derde gesprek bespreken we je salaris en de arbeidsvoorwaarden.

 

Diploma en VOG

Voordat je in dienst komt, vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het diploma van je hoogst genoten opleiding. Afhankelijk van de integriteitsgevoeligheid van de functie kan een aanvullende screening door ons Bureau Bijzonder Onderzoek van toepassing zijn.