Vacatures 19 Meld je aan!

Vakgebied Internal Auditdienst

Junior Manager Internal Audit

Een zorgverzekeraar is veel complexer dan veel mensen denken, vertelt Senior Auditor Irma. “In de 6 jaar dat ik hier werk, heb ik volgens mij nog niet de helft van de organisatie gezien.”

auditor
auditor

Op zoek naar balans

“Tijdens mijn (post)master Accountancy werkte ik onder andere bij één van de Big4 accountantskantoren. Maar na enkele jaren als extern accountant vond ik het mooi geweest. Het werk was erg leuk, maar de werkdruk was hoog en voor mij was de werk-privébalans zoek.“

 

Een bedrijf met een missie

“Ik koos voor CZ omdat ik het een mooie organisatie vind. Voor mij is het ook belangrijk dat het bedrijf een maatschappelijke missie heeft. Natuurlijk draag je daar als auditor indirect aan bij, maar ik heb toch het gevoel dat ik iets goeds doe. Dat ik bij CZ het praktijkgedeelte van de RA-studie kon afronden, speelde natuurlijk ook mee.”

 

Flexibiliteit en betrokkenheid

“Bij CZ is mijn werk-privébalans echt in orde. Ik heb nog steeds te maken met harde deadlines en het is niet altijd een 9-tot-5 baan. Maar er is ook veel flexibiliteit. En thuiswerken is heel normaal. Wat ik ook mooi vind, is dat iedereen bij elkaar betrokken is. Successen worden met elkaar gevierd. En het wordt gezien als het met iemand even wat minder gaat. En dan is iedereen bereid om te helpen en mee te denken.”

 

Een divers team

“Ik doe vooral audits die met beheer te maken hebben. Grofweg alle processen behalve zorg. Van duurzaamheid tot salarisbetalingen. Daarbij stuur ik een heel divers team aan. CZ-veteranen en starters. Financial-auditors, IT-auditors en een data scientist, maar soms ook een operational auditor. Ik vind het heel leerzaam om met andere specialisten samen te werken.“

Een zorgverzekeraar is meer dan premies innen en declaraties betalen.

- Irma, Junior Manager Internal Audit

Korte lijnen

“We werken meestal in vaste teams. Dat heeft veel voordelen. Het contact is fijn en sterk. Je weet elkaar makkelijk te vinden. De lijnen zijn kort en je kunt snel schakelen.”

 

Complexer dan je denkt

“CZ is een grote en complexe organisatie. Veel complexer dan veel mensen denken. Een zorgverzekeraar heeft met veel meer te maken dan alleen het innen van premies en betalen van declaraties. Denk aan fraude, beleggingen of aan de politieke gevoeligheid van beslissingen. In de 6 jaar dat ik hier werk, heb ik volgens mij nog niet de helft van de organisatie gezien.”

 

Veel ruimte voor groei

“Ruimte voor ontwikkeling is hier meer dan voldoende. Zo is er een ruim opleidingsbudget.  Je kunt hier veel vaktechnische opleidingen volgen. En dan is er nog de CZ Campus met allerhande cursussen. Van een Excelcursus tot een training ‘omgaan met stress’.”

 

Tijd om ergens in te duiken

“Kwaliteit staat hier voorop. We reviewen elkaar, volgen trainingen, vragen feedback van de business.  Natuurlijk is die focus op kwaliteit eigen aan het accountantsberoep. Maar hier krijg je er gewoon net wat meer tijd en ruimte voor. Je kunt hier echt verder kijken dan de afvinklijstjes.”

Uitdagingen genoeg

“Mijn persoonlijke uitdaging? Het bewaken van mijn grenzen. Er is hier zoveel mogelijk en je kunt zoveel interessante dingen doen buiten je functie om… Ik heb de neiging overal ‘ja’ op te zeggen.”

 

Doorgroeimogelijkheden

“In de 6 jaar dat ik hier werk, ben ik meerdere keren naar een hogere functie doorgestroomd. Voorlopig kan ik nog voldoende groeien. Maar als de groeimogelijkheden bij de IAD ophouden, is er de mogelijkheid om door te stromen naar een andere functie binnen CZ. Bijvoorbeeld bij een van de andere financiële afdelingen. Het voordeel van een grote organisatie is dat je veel kanten op kan.”

Wil je meer informatie over de vacature of CZ?

Bel of app (graag zelfs!) dan met Jacky van Rijswijk (Recruiter), op telefoonnummer 0657475876 of mail naar

Jacky van Rijswijk