Vacatures 19 Meld je aan!

Alle vakgebieden

Data

Data bij CZ

Werken in een complexe en dynamische omgeving, ontdek in deze video wat dat betekent voor data bij CZ en de zorg in Nederland.

Het strategisch belang van data is bij CZ steeds groter aan het worden. Wij willen data voor ons laten werken. Zodat we processen kunnen versnellen, onze klanten meer inzicht krijgen in hun zorg en gezondheid en ze makkelijk zelf zaken kunnen regelen.

Met data willen we en kunnen we veel. Dat betekent dat er volop kansen zijn voor wie bij de divisie Data aan de slag gaat. Je krijgt veel mogelijkheden om je te ontwikkelen, ook op persoonlijk vlak.

Jij maakt het verschil

We innoveren de zorg

Data is essentieel om onze strategische doelstellingen te behalen. Data helpt bijvoorbeeld bij het efficiënter maken van processen, het nemen van betere besluiten in de zorginkoop, het vaststellen van de premie en het opsporen van fraude.

Verschillende onderdelen

Data Management Office

We hebben veel data, maar hoe gaan we daar op een goede manier mee om? Hoe borgen we de kwaliteit van data en zorgen we dat we aan wet- en regelgeving voldoen, wie heeft welke rol en welke verantwoordelijkheid? Bij het Data Management Office houden we ons daarmee bezig. We richten ons op beleid, kaders en richtlijnen en hoe die ingeregeld moeten worden. We denken na over risico’s en kansen en wat die voor CZ betekenen. Ook vinden we het leuk om andere collega’s van CZ mee te nemen in wereld van data en bewust te maken van wat allemaal mogelijk is.

Data Platform Solutions

Bij Data Platform Solutions leveren we geïntegreerde datasets aan verschillende afdelingen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten. Op basis van deze datasets worden er analyses uitgevoerd en rapportages gebouwd om de bedrijfsvoering te optimaliseren. Maar we doen meer dan dat. We stellen nieuwe bronsystemen beschikbaar, we zijn betrokken bij migraties, we werken met nieuwe tools en we voeren onderhoud en performance werkzaamheden uit om het datawarehouse draaiende te houden. We werken in een dynamische omgeving waar je elke dag iets nieuws leert. We werken veel samen met andere afdelingen en teams en natuurlijk doen we dat met de scrummethodiek. Als jij houdt van slimme oplossingen bedenken en veel afwisseling in je werk, dan zit je hier op de juiste plek.

Data Platform Fundament

Bij CZ zorgen we ervoor dat divisies zelf met data kunnen werken. Ons Data Platform Fundament is de infrastructuur die daarvoor nodig is. Omdat we werken met de nieuwste technologie, we veel data tot onze beschikking hebben en het belang van data binnen de organisatie heel groot is, kunnen platformontwikkelaars hier hun hart ophalen. Van jou verwachten we technische skills op het gebied van software engineering in combinatie met datadiscipline. En dat je graag onderdeel wilt uitmaken van een gezellig team waarbinnen het fijn samenwerken is.

Data science

We willen zoveel mogelijk waarde uit onze data halen. Bij ons gebeurt dat altijd in het belang van onze verzekerden. Een van onze belangrijkste opdrachten is het verbeteren van de service aan onze klanten. Naast AI zetten we daar tegenwoordig ook generative AI voor in. Zo kunnen we met AI voorspellen welke betalingsregeling het meeste kans van slagen heeft en gebruiken we generative AI voor het beantwoorden van vragen over vergoedingen. Daar heeft de verzekerde iets aan en daar hebben wij iets aan. Als data scientist, data translator of data engineer ben je intrinsiek gemotiveerd om nieuwe dingen te leren en uitdagingen aan te gaan. Binnen ons team wordt er hard gewerkt, maar ook veel lol gemaakt.

Ik maak deel uit van het leukste team.

- Dave, Product Owner

Wil je meer informatie over de vacature of CZ?

Bel of app (graag zelfs!) dan met Janneke van Loon (Recruiter), op telefoonnummer +31657003540 of mail naar

Janneke van Loon