Vacatures 20 Meld je aan!

Vakgebied Data

Data translator

Als data translator zorgt Maud ervoor dat innovatieve technieken, zoals topic modelling en neurale netwerken, op de juiste manier worden ingezet.

Als data translator zorgt Maud ervoor dat innovatieve technieken, zoals topic modelling en neurale netwerken, op de juiste manier worden ingezet. Maud vind het leuk om bezig te zijn met innovatie maar ze vindt het minstens zo belangrijk dat haar werk maatschappelijke impact heeft.

Datagedreven

“CZ is een datagedreven organisatie. Met het data science team zijn we echt een aanjager van innovatie binnen de organisatie. Alle afdelingen krijgen introductiecursussen over ons werk.”


Data translator

“Als data translator ben ik de schakel tussen het data science team en de business. Ik win informatie in en zorg er bijvoorbeeld voor dat de data scientists zich bezighouden met de vraag vanuit de business. Anders loop je altijd het risico dat het data science team enorm coole dingen doet, maar dat het in de praktijk niet wordt gebruikt.”


Innovatieve technieken

“Het data science team gebruikt heel innovatieve technieken. Zo zetten we neurale netwerken in om e-mail automatisch naar de juiste plek door te sturen. En we maken gebruik van taalmodellen om vragen van verzekerden inzichtelijk te maken.”

We krijgen hier echt de ruimte om nieuwe technieken uit te proberen.

- Maud, Data translator

Ruimte om te experimenteren

“We krijgen hier echt de ruimte om nieuwe technieken uit te proberen. Hier plannen we ook bewust tijd voor in. We houden ons dan alleen maar bezig met nieuwe, spannende ideeën en baanbrekende technieken. We bedenken dan ook nieuwe user cases. We kijken nu bijvoorbeeld of graph databases interessant kunnen zijn voor CZ.”


Open minded

“CZ is een grote organisatie. Er werken jonge mensen maar ook mensen die al 25 jaar in dienst zijn. Verandering kan spannend zijn. Maar in mijn ervaring is iedereen heel open minded. Mensen durven echt verder te kijken dan hun eigen functie.”


Machine learning

“Een van de coolste projecten die ik heb gedaan, maakte gebruik van topic modelling, een machine learning-techniek. Daarmee brachten we de verschillende vragen in kaart waarmee verzekerden contact opnamen. Vervolgens gebruikten we topic modelling om het onderwerp van het volgende gesprek te voorspellen. Dit geeft realtime inzicht in de onderwerpen waar mensen over bellen. In de toekomst gaan we deze techniek ook toepassen voor vragen die binnenkomen via e-mail of via de CZ-site.”

Impact

“Ik vind het leuk om bezig te zijn met innovatie. Maar ik vind het zeker zo belangrijk dat ik werk doe dat impact heeft op de maatschappij. Bij alles wat CZ doet draait het uiteindelijk om twee dingen: de service aan klanten verbeteren of de zorg verder helpen.”


Van elkaar leren

“We zijn eigenlijk altijd bezig onszelf opnieuw uit te vinden. Daarom heb je hier ook een ruim opleidingsbudget. Omdat er niet altijd voldoende relevante cursussen zijn, geven we ook elkaar cursussen. We hebben zoveel unieke kennis in huis dat het zonde is om daar niet meer mee te doen. Dat is echt heel inspirerend.“

 

 

Het verhaal van Dave

Dave is de kracht achter het nieuwe data lake van CZ. Met dit innovatieve dataplatform kan CZ de service verbeteren, geld besparen en beter omgaan met privacy en veiligheid.

Wil je meer informatie over de vacature of CZ?

Bel of app (graag zelfs!) dan met Janneke van Loon (Recruiter), op telefoonnummer +31657003540 of mail naar

Janneke van Loon