Vacatures 20 Meld je aan!

Vakgebied Data

Kiezen voor ontwikkeling

Data scientist Suzan Govaert wist niet wat ze kon verwachten toen ze aan het Young Professional Programma van CZ begon. Nu ze het programma heeft afgerond en veel heeft geleerd over zichzelf en CZ, raadt ze het iedereen aan

“Tijdens de selectiedag werden we meteen in het diepe gegooid, met een spel waarin we als CEO, CFO of COO van CZ op een strategische manier moesten nadenken over het zorglandschap en de belangen van allerlei spelers in dat landschap. We hadden een superdiverse groep, met mensen van verschillende divisies, met verschillende kennis en karaktereigenschappen. Dat maakte het erg leuk.”

Leren in een snelkookpan

“Het Young Professional Programma zie ik als een soort snelkookpan. Je wordt bij elkaar gezet, bepaalde omstandigheden worden getriggerd, situaties ontstaan waar je normaal gesproken pas na jaren werken mee te maken zou krijgen. Ik heb er veel van geleerd. Bijvoorbeeld dat ik niet bang moet zijn het gesprek met mensen aan te gaan. Als je elkaar nooit bijstuurt dan mis je ook een stukje verbintenis met elkaar.”

Je leert veel over jezelf en veel van elkaar en kunt elkaar ook aanvullen.

- Suzan, Data scientist

Soms botst het

“Later in het programma deden we een aantal persoonlijkheidstesten. Het was grappig om te zien hoe mensen verschillend tegen dingen kunnen aankijken of ergens mee om kunnen gaan. Je leert veel over jezelf en veel van elkaar en kunt elkaar ook aanvullen. Soms botst het ook, maar ook daar steek je weer wat van op.”

Nieuwe werkroutine

“Het programma heeft me meer zelfvertrouwen gegeven. Ik had net mijn studie afgerond en vond het prettig dat ik op deze manier de ruimte kreeg om een mij een nieuwe werkroutine eigen te maken. Iedere deelnemer krijgt een mentor en een buddy, met wie je kunt sparren. Daar heb ik ook veel aan gehad.”

Alleen maar winnen

“Ik kan geen reden bedenken waarom je niet mee zou doen aan het Young Professional Programma. Je verliest er niets mee, je kunt er alleen maar mee winnen. Ik heb mensen leren kennen van andere afdelingen, nieuwe vrienden gemaakt en CZ beter leren kennen als organisatie. Het heeft me ook echt geholpen met het leren omgaan met situaties die ik lastig vind. Dat neem ik de rest van mijn loopbaan mee.”

Het verhaal van Merel

In Merel haar laatste stage werkte zij bij een Amerikaans bedrijf. Dat was leuk maar ze kreeg heel weinig begeleiding. Het Young Professional Programma van CZ bleek precies wat ze zocht.

Wil je meer informatie over de vacature of CZ?

Bel of app (graag zelfs!) dan met Diante van de Wouw (Recruiter), op telefoonnummer +31623552640 of mail naar

Diante van de Wouw