CZ

“Door met patiënten in gesprek te gaan, kom je erachter hoe zij de zorg echt beleven.”

Inge zorgt ervoor dat wensen van patiënten gehoord worden door onze zorginkopers.

“Ik onderhoud contact met onder meer patiëntenorganisaties. Door met patiënten in gesprek te gaan, kom je erachter hoe zij de zorg nu echt beleven en waar ze in de praktijk tegenaan lopen. Zo ontdekten we dat mensen die blind zijn voor kleine vragen, zoals het aanleren van een nieuwe route na een verhuizing, steeds opnieuw een verwijsbrief nodig hebben om ’blindheid’ vast te stellen. Dat is natuurlijk onnodig ingewikkeld. Toen we dat ontdekten, konden we dat eenvoudiger maken.”

 

“Bij CZ maken we afspraken met zorgverleners om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Dat doen we niet zomaar: cliëntenraden en patiëntenorganisaties willen dat we de lat hoog leggen op kwaliteit. En dat iedereen toegang heeft tot de beste zorg. Onze afspraken met ziekenhuizen kunnen bijvoorbeeld over de concentratie van zorg gaan, als dit leidt tot betere uitkomsten.”

Inge
De uitdaging in dit werk is om te zoeken naar gezamenlijke belangen en samen te werken aan zorg die verder gaat.
Inge, Programmamanager

“De uitdaging in dit werk is om te zoeken naar gezamenlijke belangen en samen te werken aan zorg die verder gaat. Er lijkt soms een spanningsveld te zitten tussen het persoonlijk belang van de patiënt en het maatschappelijk belang van betaalbare zorg. Als ik ervoor kan zorgen dat de stem van patiënten gehoord wordt door de zorginkopers, als er begrip ontstaat voor elkaars situatie, dan ben ik tevreden. Als er energie ontstaat en er dingen in gang worden gezet, dan geeft dat echt een kick.”   

App met Diante

Benieuwd of CZ bij jou past?

Als zorginkoper kun je op diverse plekken binnen CZ aan de slag! Heb je vragen? Stuur onze Recruiter Diante een WhatsAppje.

App met Diante