Casper | Data expert

"Ik was er vorig jaar bij. En dit jaar zeker weer!"

Casper van den Hout, Data engineer CZ

“Ik zat bij de Hackathon 2017 in een team met veel business- en technische kennis. We moesten iets maken met OutSystems. Zo konden we applicaties bouwen zonder coderen. Het mooie was dat je tijdens de hackathon ook een stoomcursus OutSystems kreeg van specialisten."

Zwitsers zakmes

“Wij hebben een prototype gebouwd dat Whatsapp, ‘Mijn CZ’ en een CRM-systeem combineert. Een app die je als klant inzicht geeft in alles rond jouw polis, vergoedingen en declaratiegedrag en waarmee je kunt communiceren met CZ. Compleet met functionaliteiten waardoor CZ jou zo gericht mogelijk kan helpen. Een soort Zwitsers zakmes dus, handig voor klanten én voor CZ.”

 

Van idee tot presentatie

“Bij een Hackathon draait het om een goed en haalbaar idee. Dan komt er technische kennis bij kijken en moet je in beperkte tijd daadwerkelijk een prototype ontwikkelen. Tenslotte moet je het ook nog aan de man kunnen brengen. Dat alles in 24 uur. Heel leerzaam vond ik de manier waarop sommige teams de taken aanpakten. Heel strak georganiseerd en gepland. Eerst 2 uur brainstormen, dan de taken snel op papier zetten, nog een korte evaluatie en bijschaven en dan iedereen zijn taak in het uitvoeringstraject.”

Kansen

“Kom je van buiten CZ, dan is het leuk om in de keuken van CZ te kijken. Maar het gaat ook om de sfeer, samen eten, de competitie, de adrenaline, de inspiratie en je netwerk. Je leert veel in korte tijd, het is een pressure cooker. En vergeet niet, je kunt je profileren want CZ is regelmatig op zoekt naar (ICT-)talent!”

Meld je aan