Vacatures 14

Vakgebied Data

Business domein architect

Het mooist aan innovatie vindt business intelligence specialist Stijn dat je ook jezelf vernieuwt. Bij CZ leert hij elke dag. Zo nam hij onder meer het initiatief om aan de slag te gaan met visual analytics en met privacy.

Business domein architect Stijn leert elke dag bij CZ. In de 7 jaar dat hij bij CZ werkt, heeft hij meerdere rollen gehad. Hij blijft zich ontwikkelen.

Meer doen met data

“Ik werk nu zo’n 7  jaar bij CZ. In mijn vorige baan reisde ik veel en daar had ik op een gegeven moment wel genoeg van. Ik wilde dichter bij mijn woonplaats Breda werken. Daarnaast wilde ik graag meer doen met data. CZ was ideaal: een werkgever in Brabant waar veel uitdagende datavraagstukken spelen.”

De juiste schaal

“Wat mooi is aan CZ, is dat je hier veel kunt bereiken. De organisatie is niet te groot als het gaat om het aantal medewerkers, en tegelijk heel groot als je kijkt naar de geldstromen en de hoeveelheid data die door het bedrijf gaat. Dat geeft je de mogelijkheid om als het ware je eigen specialisme te kiezen. Toen ik bijvoorbeeld aangaf dat ik iets met visual analytics of met privacy wilde doen, kreeg ik daar alle ruimte voor.”
 

Het kennisniveau is hoog en je hebt hier veel inspirerende collega’s.

- Stijn, Business domein architect- Data

Strategie voor Data

“Als business domein architect houd ik me bezig met het beleid van het vakgebied data binnen CZ. Elke paar jaar bepaalt de Raad van Bestuur een data-strategie. Ik probeer een road map op te stellen om die strategie waar te maken. Wat zijn de ijkpunten? Hoe bereiken we onze doelen? Wat hebben we daarvoor nodig? Het is heel strategisch werk.”

Adviserende rol

“Naast mijn beleidsmatige rol als business domein architect heb ik ook een adviserende rol. We werken volgens bepaalde data-principes, bijvoorbeeld op het gebied van privacy. Ik help de analisten in de organisatie om daar goed mee om te gaan. Die combinatie van rollen is heel uitdagend en leuk.”

Innovatie leeft

“Innovatie is van groot belang voor de zorg. Als we continu op zoek blijven naar manieren om dingen slimmer en beter te organiseren, kunnen we de hele zorgketen verbeteren. Innovatie leeft dan ook echt binnen CZ. Er gebeuren heel veel interessante dingen. Het kennisniveau is hoog en je hebt hier veel inspirerende collega’s.”


Verdiepen en verbreden

“Innovatie wordt hier op veel manieren gestimuleerd. Zo mag je 10% van je tijd in innovatie stoppen. Dat doe je samen met je vakgenoten, in zogenaamde gildes. De transitie naar DevOps helpt daarentegen juist om verder te kijken dan je eigen vakgebied.”

Het verhaal van Suzan

Data scientist Suzan kwam bij CZ als stagiaire. Nadat ze haar master afrondde, bleef ze hangen. Ze werkt nu onder meer aan een model dat fraude detecteert. Uitdagend en belangrijk werk.

Wil je meer informatie over de vacature of CZ?

Bel of app (graag zelfs!) dan met Janneke van Loon (Recruiter), op telefoonnummer +31657003540 of mail naar

Janneke van Loon