Vacatures 20 Meld je aan!

Vakgebied Zorginkoop

Zorginkoper GGZ

Femke is zorginkoper voor de GGZ. Ze leidt een innovatief project op het gebied van eHealth waarmee we willen bijdragen aan kortere wachtlijsten.

Femke is zorginkoper voor de GGZ. Wachtlijsten zijn lang in de GGZ en er zijn te weinig hulpverleners. Ze leidt een innovatief project op het gebied van e-health waarmee we willen bijdragen aan het verkorten van deze wachtlijsten. Samen met een GGZ-instelling ontwikkelde ze een soort webwinkel voor eHealthoplossingen op het gebied van geestelijke gezondheid. 

Kortere wachtlijsten dankzij e-health

“Wachtlijsten zijn een groot probleem in de zorg. Zeker in de GGZkunnen mensen daar veel last van hebben. EHealth kent geen wachtlijsten. Daarom richt CZ zich al een tijdje op e-health. De markt was tot nu toe alleen wat huiverig voor zulke innovaties. Maar met de huidige krapte op de arbeidsmarkt en doordat de wensen van verzekerden veranderen door digitalisering, groeit ook bij zorgaanbieders het besef dat verandering en innovatie noodzakelijk zijn. Toen ik bij CZ kwam, lag er voor mij dus een mooie uitdaging: een digitale transformatie in de GGZ.”

 

Zelf aan de slag

“Er zijn veel e-healthoplossingen voor de GGZ beschikbaar. Mensen kunnen het juiste e-healthaanbod echter moeilijk vinden. In de webwinkel die we hebben ontwikkeld, welshop.nl, kunnen patiënten met lichte klachten zelf aan de slag met modules. Ook kunnen ze altijd beeldbellen met een hulpverlener.

CZ is op een goede manier bezig met innovatie.

- Femke, Zorginkoper GGZ

EHealth op de kaart gezet

Bij de webwinkel zijn nu meerdere aanbieders aangesloten. De volgende stap is om het aanbod verder te vergroten. Ik vind het belangrijk dat er een breed aanbod is. Dan hebben onze verzekerden er pas écht iets aan. De eerste gebruikers zijn erg enthousiast omdat ze snel contact hebben in hun eigen vertrouwde omgeving. Voor zorgverleners betekent het 20% tijdswinst. Maar de belangrijkste impact is misschien wel het feit dat we met dit initiatief e-health echt op de kaart zetten voor verzekerden én voor de markt.”

Meedenken en doen

De webwinkel staat en we zijn nu klaar voor een volgende stap. Dit doen we onder meer door huisartsen er meer bij te betrekken. Ook voor hen moet het goed voelen om patiënten naar digitaal aanbod te verwijzen. Om dat voor elkaar te krijgen werk ik onder andere samen met collega’s die verantwoordelijk zijn voor de inkoop van huisartsenzorg. Het is bij CZ heel makkelijk om zulke contacten te leggen. Mensen zijn altijd bereid om mee te denken en mee te doen.”

Een innovatief bedrijf

“Ik ben nog geen jaar geleden bij CZ begonnen. CZ is op een goede manier bezig met innovatie in de zorg. We werken in kleine, projectmatige stappen, met de juiste focus. We maken dingen niet te groot maar houden het behapbaar en praktisch. Zo kun je de zorg echt verder brengen. Dat vind ik erg leuk.”

Het verhaal van Rob

Rob sluit voor CZ contracten af met onder meer thuiszorgorganisaties.

Wil je meer informatie over de vacature of CZ?

Bel of app (graag zelfs!) dan met Ingrid Cornelissen (Recruiter), op telefoonnummer 0628266355 of mail naar

Ingrid Cornelissen