Vacatures 20 Meld je aan!

Vakgebied Data

Tech lead data platform

Tech lead data platform bij CZ, Robbin vertelt je meer

Tech lead data platform Robbin had veel ervaring met data voordat hij bij CZ kwam. Toch heeft hij enorm veel geleerd. “Gewoon, door nieuwe dingen te doen.”

Grote projecten

“Ik werkte in de consultancy en wilde al een tijdje iets anders. Als consultant doe je veel kleinere projecten tegelijk. Ik wilde graag eens een groot project draaien en dat ook echt in gebruik genomen zien worden. Die kans kreeg ik bij CZ.”

Een nieuw dataplatform

“Ik werk nu aan een nieuw dataplatform in de cloud waarmee we alle analytics kunnen faciliteren. Het gaat om data van verzekerden, zorginstellingen, toeleveranciers, enzovoorts. Wij zorgen dat alle data op een goede manier bij elkaar komt, zodat onze analisten en data scientists hiermee kunnen werken. Ook veel applicaties maken hier gebruik van. Zo ontlasten we ook weer veel bronsystemen.”

Uitdagend werk

“Wat voor mij als tech lead de uitdaging is? Het feit dat je met zoveel zaken tegelijk rekening moet houden. Denk aan de grote hoeveelheid bronsystemen, en de vele verschillende technieken en programmeertalen. Daarnaast zijn security en privacy van groot belang. Aan mij de taak om het overzicht te houden en de juiste richting te bepalen.”

 

 

Het is leuk dat er hier veel slimme, vooruitstrevende mensen werken

- Robbin, Tech lead data platform

Een volwassen bedrijf

“Ik vind CZ een volwassen bedrijf. Heel vooruitstrevend ook. Kijk bijvoorbeeld naar de cloudtransitie waarmee we bezig zijn. CZ gaat ook echt op een goede manier met data om. Ons dataplatform klopt gewoon. En we willen steeds meer. Werken met real time data is het strategische doel. Dat is een mooie uitdaging.”

 

Leren door te doen

“Ik heb hier ontzettend veel geleerd. Je kunt allerhande cursussen en studies volgen, van soft tot hard skills. Maar het meeste heb ik mezelf geleerd, gewoon door nieuwe dingen te doen. Ik lees bijvoorbeeld wat over automatisch testen en wil er dan gelijk meer over weten. Het helpt dan wel dat we bij CZ veel aan kennisdeling doen.“

Warme cultuur

“De cultuur hier is heel warm. Je merkt aan alles dat ze om mensen geven. Als medewerker tel je echt mee. Het is ook leuk dat er hier veel slimme, vooruitstrevende mensen werken. Ja, ik heb het wel naar mijn zin.”

 

Tegen heilige huisjes schoppen

“Van origine is CZ een wat ouder bedrijf. Maar we worden steeds jonger, steeds innovatiever. Ik vind het mooi om aan die ontwikkeling bij te dragen. Mijn team is bijvoorbeeld best vooruitstrevend. We zijn niet bang om tegen heilige huisjes aan te schoppen. Het is mooi om CZ zo verder te helpen.”

Werkt voor jou

Voor iedereen is de ideale baan anders. Samen kijken we hoe we jou de beste werk-privé-balans kunnen geven. We bieden bijvoorbeeld flexibele uren en goede faciliteiten voor thuiswerken. Zaken als ouderschapsverlof zijn natuurlijk perfect geregeld.