Vacatures 28 Meld je aan!

Vakgebied IT

Business Analist

Business Analist Paul kijkt welke impact innovaties hebben op onze organisatie.

Business Analist Paul kijkt welke impact innovaties hebben op onze organisatie. Hoe werken we nu? En hoe kan dat beter?

Van jurist tot analist

“Van huis uit ben ik jurist. Ik studeerde Internationaal Ondernemingsrecht, maar kwam er al snel achter dat ik de innovaties waarmee ik te maken kreeg interessanter vond dan de wetgeving eromheen. Bij een ICT-bedrijf leerde ik programmeren. Daarna ben ik business analist geworden bij Achmea. Bij CZ doe ik nu ongeveer hetzelfde, alleen dan meer op strategisch niveau.”

 

De impact van innovaties

“Binnen de afdeling Informatie en Projectmanagement kijk ik welke impact innovaties hebben op onze organisatie. Hoe werken we nu? En hoe kunnen we dat beter doen met nieuwe technieken? Het liefst zetten we nieuwe, veelbelovende technieken ook echt in. Maar dat kan niet zomaar. We moeten héél voorzichtig omgaan met de informatie van onze klanten. Veiligheid gaat voor alles. Daarom voeren we veel experimenten en testen uit voor we iets echt inzetten.”

Experimenteren met spraakassistenten

“Een van de dingen waarmee we experimenteren, zijn spraakassistenten, zoals Google Assistent en Alexa van Amazon. In de VS zijn die nu al enorm populair. In plaats van mobile first wordt voice first de standaard. We willen klaar zijn voor die ontwikkeling. Het opvallende van spraakassistenten is dat ze het zoekgedrag helemaal veranderen. Alexa kan niet met 10 zoekresultaten komen zoals de Google-site, maar leest er maar 1 of 2 voor. Dat heeft gevolgen voor de manier waarop we informatie aanbieden. Daarnaast zoeken we naar manieren om spraakassistenten te koppelen aan persoonlijke data. Dan kun je Siri niet alleen vragen wat voor weer het wordt, maar ook hoeveel sessies bij de fysiotherapeut je nog vergoed krijgt.”

We gaan héél voorzichtig om met de informatie van onze klanten. Veiligheid gaat voor alles.

- Paul, Analist

Blockchain maakt checks overbodig

“Een andere techniek waar ik naar kijk, is blockchain. Door polissen als ‘smart contract’ in een blockchain op te nemen, worden veel checks overbodig. Een apotheker hoeft dan niet meer bij ons te vragen of een bepaald medicijn wel vergoed wordt, maar kan dat vrijwel direct zien. Trajecten die soms weken duren, kunnen zo worden ingekort tot dagen of zelfs uren. Een enorm voordeel voor onze klanten. Zulke veelomvattende technieken kun je nooit alleen ontwikkelen. Daarom werken we samen met bedrijven als KPN, Rabobank en vele startups op Brightlands, een innovatiecampus in Limburg.”

 

Innovatie verbetert de zorg

“De impact van de digitale transformatie wordt heel groot. Ik vind het enorm gaaf om te zien hoe je met nieuwe technieken processen kunt versnellen. Daardoor kun je bijvoorbeeld de administratieve druk op huisartsen verlagen. Als die bij elk consult van 10 minuten een minuutje extra overhoudt, dan verbetert dat de zorg enorm. Wie bij CZ komt werken, komt niet alleen terecht in een warme, menselijke organisatie, maar draagt bij aan die ontwikkeling. Je houdt je bezig met nieuwe technieken en ontwikkelingen die echt impact hebben op de maatschappij. “

Het verhaal van Willem

“Ik ben een van de drie ontwikkelaars die zich bezighoudt met het debiteurensysteem van CZ. Via dit systeem worden onder meer premies geïnd, betalingen gecheckt en uitbetalingen gedaan.”

Benieuwd of CZ bij jou past?

Als zorginkoper kun je op diverse plekken binnen CZ aan de slag! Heb je vragen? Stuur onze Recruiter Janneke een WhatsAppje.

App met Janneke