“3,5 miljoen verzekerden brengen een enorme datastroom teweeg.”

Data expert

Casper is data-expert en zorgt er dagelijks voor dat al onze datafaciliteiten optimaal zijn, zodat alle data goed kunnen worden verwerkt.​

“Mijn carrière begon met een studie Bouwkunde. Ik merkte al snel dat computers en systemen me meer voldoening gaven. In plaats van een bouwtekening maken, ontwikkelde ik programma’s om een bouwtekening volledig in 3D uit te kunnen werken. Niet zo gek dus dat ik uiteindelijk de ICT inrolde vanuit mijn bijbaan als administratief medewerker bij CZ!”

 

“We vertegenwoordigen ruim 3,5 miljoen verzekerden. Dit brengt een enorme datastroom teweeg. Met alle data uit declaraties, zorgverleners en klantcontacten werken we al snel met tabellen van miljarden rijen. Ik zie mijzelf als een engineer op een olieraffinaderij die de complexe constructie van pijpleidingen ontwerpt, aanlegt en beheert zodat de ‘data’ goed kunnen stromen. Een hele uitdaging en verantwoordelijkheid.”

Casper

"Voor nieuwe ideeën is hier veel ruimte"

Casper, Data expert

“Voor nieuwe ideeën is hier veel ruimte. Een keer per maand werken we in teams nieuwe dingen uit op ‘Innovation Friday’. Eén van de mooiste projecten vind ik supercomputer Watson van IBM. Samen met collega’s hebben we hem getraind om onze data te interpreteren en uitkomsten te voorspellen. Zo kunnen we onze klanten nog beter helpen.”