Vacatures 19 Meld je aan!

Vakgebied Data

Data Scientist

Data scientist Suzan kwam bij CZ als stagiaire. Nadat ze haar master afrondde, bleef ze hangen. Ze werkt nu onder meer aan een model dat fraude detecteert. Uitdagend en belangrijk werk.

Data scientist Suzan kwam bij CZ als stagiaire. Nadat ze haar master afrondde, bleef ze hangen. Ze werkt nu onder meer aan een model dat fraude detecteert. Uitdagend en belangrijk werk.


Een goede start

“Ik leerde CZ kennen via een introductiedag tijdens mijn opleiding Data Science en Entrepeneurship. Ik was direct getriggerd. Twee jaar geleden ben ik begonnen als stagiaire. Ik heb mijn afstudeeronderzoek hier gedaan. Een goede voorbereiding op het werk dat ik nu doe.”

 

Data én zorg

“Wat mij enorm bevalt aan het werk is de combinatie van data en zorg. Voordat data science op mijn pad kwam, studeerde ik gezondheidswetenschappen. Bij CZ komen deze interesses bij elkaar.”

Ontwikkeling is een centraal onderdeel in mijn werk

- Suzan, Data scientist

Uitdagend werk

“Het werk is erg uitdagend. Het vraagt om wiskundige kennis én om programmeervaardigheden. Veel van wat ik leerde in mijn studie pas ik toe in de projecten waaraan ik werk. Wat ik fijn vind, is dat ik zelfstandig kan werken aan deeltaken van het project, die worden samengebracht tot één geheel. Hierdoor ervaar ik veel autonomie terwijl ik tegelijk samenwerk in een team.”

 

Fraude opsporen

“Een mooi project waarmee ik me nu bezighoud, is het detecteren van fraude. We gebruiken anomaly detection-modellen om afwijkingen in claimgedrag van zorgverleners op te sporen. Ontdekt het model iets vreemds, dan gaat er een melding naar een speciale afdeling die verder onderzoekt of er sprake is van een onrechtmatige claim, van fraude, of dat alles gewoon klopt. Met die informatie kunnen wij onze modellen weer verbeteren.”

 

Werk met impact

“Door fraude te detecteren, kunnen we onrechtmatig zorgkosten terugdringen. De besparingen kunnen we gebruiken om verzekerden echt te helpen en premies in de hand te houden. Ik vind dat dit mijn werk waardevol maakt. De impact is niet alleen financieel, maar ook ethisch.“

Een innovatief bedrijf

“Ons data science-team richt zich echt op innovatie. Met technieken als machine learning en AI voegen we waarde toe voor afdelingen binnen CZ, maar ook voor de verzekerden. We zorgen bijvoorbeeld dat verzekerden sneller antwoord krijgen op hun vragen door e-mails automatisch te routeren naar de juiste afdeling met behulp van natural language processing. ”

 

Een fijne cultuur

“CZ heeft een hele fijne, gezellige cultuur. In mijn team is veel teamgevoel. Het level van expertise is hoog, maar iedereen is gelijkwaardig. Ook is er veel aandacht voor je welzijn en persoonlijke ontwikkeling. Ik ervaar een goede balans tussen werk en privé en voel me hier gewaardeerd.”

 

Ontwikkeling staat centraal

“Ontwikkeling is een centraal onderdeel in mijn werk. Ik kan 8 uur per week besteden aan zelfontwikkeling. Bijvoorbeeld door kennis te delen in gildes. Zelf zit ik in het Young Professional Programma van CZ. Daar leer ik veel over CZ en het zorglandschap. Ook is er veel aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling en bouw ik een netwerk op. Dit geeft mij een fijne start in mijn carrière.”

Het verhaal van René

René werkt als scrum master voor 3 verschillende data-teams. Wat hem het meest bevalt aan CZ is de warme, menselijke cultuur. “Iedereen heeft hart voor de zaak.”

Wil je meer informatie over de vacature of CZ?

Bel of app (graag zelfs!) dan met Janneke van Loon (Recruiter), op telefoonnummer +31657003540 of mail naar

Janneke van Loon