Vacatures 28 Meld je aan!

Vakgebied IT

Domeinarchitect

In de 6 jaar dat hij bij CZ werkt, heeft Jorn al twee keer een nieuwe functie gekregen. Nu is hij domeinarchitect.

Jorn begon 6 jaar geleden bij CZ als CRM consultant en groeide door tot domeinarchitect. Voor de toekomst ziet hij nog kansen genoeg.

Fietsend naar kantoor

“Ik werkte als CRM consultant in de detachering. Een vriend van me zat bij CZ. Hij was heel enthousiast en ik dacht vaak: misschien ga ik daar nog ooit werken. Grote bedrijven als CZ hebben me altijd getrokken. Een belangrijke reden om voor CZ te gaan kiezen, was mijn thuissituatie. Ik was net getrouwd. We wilden een huis kopen en droomden van kinderen. Dan is het fijn als je niet elke dag uren in de auto zit. CZ is voor mij bijna om de hoek. Ik kan op de fiets naar mijn werk.”

 

Complexe systemen

“Ik ben bij CZ begonnen als CRM consultant. Dat was erg interessant. Het relatiebeheersysteem van CZ is enorm uitgebreid. Naast financiële gegevens bevat het veel verschillende soorten data. Dat maakt het erg complex. Eén van de mooiste projecten die ik in die tijd heb gedaan, is de koppeling van het CRM met het Zorgteam, een afdeling die zich bezighoudt met complexere zorgvragen van verzekerden.”

Ik werd gevraagd om een nieuw team op te zetten dat zich bezighield met integratie.

- Jorn, Domeinarchitect

Doorgroeien

“Na een paar jaar als CRM consultant kreeg ik de kans om door te groeien naar solution architect. Ik werd gevraagd om een nieuw team op te zetten dat zich bezighield met integratie. Dat was een onderwerp waarover ik me al vaker had uitgesproken. Vandaar dat ik benaderd ben. Als je hier aangeeft dat je jezelf wilt ontwikkelen, komen er genoeg kansen op je pad. Ze kijken hier niet alleen naar wat je nu kunt, maar ook naar wat je in de toekomst zou kunnen. Als je daar opleidingen voor moet volgen, is dat altijd mogelijk.”

 

Het belang van architectuur

“Ondertussen ben ik begonnen aan mijn derde functie bij CZ. Afgelopen zomer ben ik gestart als domeinarchitect. In die functie kan ik op een iets hoger niveau nadenken over architectuur. Het gaat vooral over de ontwikkeling van beleid. Kan het efficiënter? Toekomstvaster? Veiliger? Zulke vragen kun je ook adresseren via de architectuur. Het is de bedoeling dat het denken over architectuur belangrijker wordt in de organisatie.”

Voldoende uitdagingen

“Op dit moment heb ik het heel erg naar mijn zin. Ik doe interessant en leuk werk, ik heb leuke collega’s en CZ maakt het me makkelijk om privé en werk goed op elkaar af te stemmen. Maar het zou zomaar kunnen dat ik over een paar jaar weer een andere functie heb. Er zijn hier uitdagingen genoeg!”

Het verhaal van Liesan

Bij CZ vinden we het belangrijk dat je werk en privé goed kunt combineren. Over alles valt te praten. Bijvoorbeeld over thuiswerken.

Benieuwd of CZ bij jou past?

Als IT'er kun je op diverse plekken binnen CZ aan de slag! Heb je vragen? Stuur onze Recruiter Janneke een WhatsAppje.

App met Janneke