Vacatures 20 Meld je aan!

Na een operatie kan Luuk niet meer fulltime werken. Bij CZ houdt zij zich bezig met ziekenhuisdeclaraties en is hij ergocoach.

 

“Enkele jaren terug werden er tumoren in mijn ruggenmerg ontdekt. Tumoren die gelukkig verwijderd konden worden. Dat was een flinke operatie. De revalidatie duurde zeker een jaar. Vooraf vreesde ik voor een complete dwarslaesie. Maar ik heb geluk gehad. Ik kan gewoon lopen. Ik ben alleen iets eerder moe en heb voor lange afstanden een wandelstok nodig.”

 

“Na mijn revalidatie kreeg ik een indicatie voor de Wet Banenafspraak. Via het UWV kwam ik bij CZ terecht. Het is voor mij niet mogelijk om fulltime te werken. Voor veel werkgevers is dit een probleem, maar bij CZ hebben ze er nooit moeilijk over gedaan.”

 

“Ik werk nu bij de afdeling Ziekenhuisdeclaraties. Wij verwerken nota’s van ziekenhuizen en controleren deze op juistheid. Daarnaast beantwoorden we onder meer vragen van klanten. Het is administratief werk, en heel afwisselend. Naast mijn dagelijkse werk, declaratieverwerking, heb ik verschillende verantwoordelijkheden. Zo houd ik de groepsmailbox bij, heb ik bij toerbeurt telefoondienst, en verwerk ik de post.”

 

“Zo’n 1,5 jaar geleden ben ik begonnen met een opleiding tot ergocoach. Ik help collega’s die bijvoorbeeld last van hun rug hebben om een betere werkhouding aan te nemen. Ik focus me op het voorkomen van klachten. Ik geef onder meer tips, onderzoek werkplekken, en zorg dat mensen de juiste bureaustoel krijgen.”

 

“Als ergocoach zie ik ook collega’s die, net als ikzelf een paar jaar terug, moeite hebben om meteen volledig mee te draaien. Maar met een paar aanpassingen aan hun werkplek kunnen ze vaak fantastisch werken. Bij CZ doen we niet aan ‘passend werk’, we zorgen voor een passende werkplek.”

 

“Ik werk hier nu een paar jaar. In die tijd heb ik CZ ervaren als een heel open en gezellig bedrijf. Het is ook een heel innovatief bedrijf. Op mijn afdeling wordt veel geautomatiseerd. Dat betekent zeker niet dat ons werk saaier wordt. Integendeel, we houden zo juist meer tijd over voor de moeilijke vragen. Het werk wordt dus eerder specialistischer.”

 

“Er zijn hier ook veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Naast de opleiding tot ergocoach heb ik meerdere opleidingen gevolgd. Als je aangeeft dat je iets wilt doen, is daar bijna altijd wel ruimte voor. Je hoeft je hier geen moment te vervelen!”